Januari 2017 :

Zie de agenda voor het aankomende winterstuk!

23 April 2014 :

Woensdag morgen vroeg om 10.00 uur kreeg Ada van de Poll een telefoontje vanuit Hilversum om te vragen of toneel vereniging IRENE mee zou willen werken aan het TV programma man bijt hond. Zij wilden graag weten of wij als toneel spelers konden beoordelen of het huilen van Oscan Pistorius in de rechtszaal echt of niet echt was en of de toneel spelers zo’n rol gemakkelijk doen.

IRENE zag dit wel zitten en ze verzamelden zich in het dorpshuis in Hattemerbroek waar het TV team om even over 12 arriveerde. Tot 2 uur zijn ze druk aan het filmen geweest


 

Januari 2012 :

We waren al een mooi eind op weg met het studeren op ons winterstuk: "De Freule speult hoog spel, maar hebben de uitvoeringen helaas tot volgend jaar moeten uitstellen in verband met de gezondheidstoestand van onze hoofdrolspeelster. Hopelijk gaat het met haar dan weer beter zodat we het stuk alsnog met dezefde bezetting kunnen uitvoeren


 

Seizoen 2010 / 2011:

De toneelvereniging heeft in februari 2011 een 3 tal uitvoeringen van het stuk “Bokkesprongen” gehad in de Bouwakker. Ook zijn we uit wezen spelen naar vrouwen vereniging Maranatha, Oranjevereniging Oldebroek, vrouwenvereniging Doornspijk en CNV Wezep.
Ook mochten we in april een optreden verzorgen bij de Christelijke caravanclub te Luttenberg en de Vrouwenvereniging Elburg.

De toneelvereniging heeft afgelopen winter (2011) een nieuw licht en geluids installatie aangeschaft.
Deze is tijdens de uitvoeringen al in gebruik genomen.

In de maand juni hebben we in De Kievitsbloem te Zwolle, De Bongerd in Hattem en Groot Weezeland in Zwolle, Mariposa in ’t Harde en Weidebeek in Wezep de eenakter “spektakel bij de slager” gespeeld. Naast de eenakter hebben we ook “de zingende arrestant” nog opgevoerd.
De mensen hebben genoten en vroegen ons weer te komen.

Voor de nieuwe burgemeester mochten wij op 6 oktober 2011 een uitvoering verzorgen. Dit was in het kader van de burgemeester bekend te maken met de gemeente Oldebroek. We hebben toen zeer toepasselijk het stuk “Zeer geacht bruidspaar” ten tonele gebracht. De burgemeester heeft genoten.


 

December 2010

De toneelvereniging "Irene" voert op vrijdag 4 februari, donderdag 10 februari en vrijdag 11 februari 2011 de plattelandsklucht: ” Bokkesprongen ” op in de Bouwakker te Hattemerbroek.

Zie verder onder agenda

November 2010

Wintertoneel 2010:
Op vrijdag 5 , zaterdag 6 en vrijdag 12 februari hebben we het toneelstuk “stadsen op 't platteland ” op het programma staan. We zijn al druk aan het studeren op dit prachtige stuk. Tijdens het oefenen hebben we al regelmatig krom gelegen van de lach dat beloofd dus wel wat te worden. Het stuk speelt zich af in een knus oud boerderijtje, waar een tandarts (Peter Bosma) is komen wonen met zijn vrouwtje (Anita Stenekes). Heerlijk buiten en zo romantisch. Ze treffen het goed met de buren (Dinie van de Velde en Hilbert Uitslag), boeren in hart en nieren met veel gevoel voor humor. Hun dienstmeisje (Jacintha Pleiter) is nogal vrijpostig, tot grote ergernis van de tandarts maar kan het goed vinden met de buurjonge (Frank Plakmeijer).

Maar al gauw zwerft familie over de vloer. Mary Ferguson (Eef Boom) met haar dochter (Natasje Ramaker). Voor de zoveelste keer weggelopen van haar man (Richard Hoeve). Haar man wil nu eenmaal niet dat zij haar groot schilderstalent besteedt aan het schilderen van naakten. En bovendien alleen maar van mannen.
Als Mary buurman boer Obbink ziet, raakt zij in vuur en vlam en wil ze hem onmiddellijk schilderen als Hannibal, de grote veroveraar. Obbink heeft er wel oren naar maar weet niet goed hoe hij dat tegenover zijn vrouw moet aanpakken. De gevolgen zijn desastreus en het draait uit op een echt Middeleeuws duel.


September 2009

Nieuwtjesbrief 2 voor de leden van Irene

Wintertoneel:
Op donderdag 26 februari, vrijdag 6 en zaterdag 7 maart hebben we het toneelstuk “een beeld van een man” ten tonele gebracht. De mensen hebben die avonden genoten, en de spelers ook. De mensen hebben veel gelachen om de grappige situaties die op het toneel goed uitgespeeld werden. Ook hebben we nog bij de vrouwenvereniging Maranatha- ‘t Loo, CNV Oldebroek en CNV Wezep nog gespeeld. Ook hier waren ze allen zeer tevreden.

Eenakter:
De eenakter “Hallo met wie?”, die gespeeld is tijdens de laatste uitvoering van de accordeon- mandoline Irene, hebben wij nog 3 maal opgevoerd in
“de Vijverhof”, “de Bongerd” en “Groot Weezeland” eind juni, begin juli.
Dit was erg leuk om te doen. De bewoners van de tehuizen waren erg enthousiast en nodigden ons weer uit voor een volgende keer.

Leden:
Onze vereniging heeft op dit moment 17 leden. Daar zijn we erg blij om. Jammer is het wel dat Gerhard Nijhof heeft bedankt voor de toneelvereniging. Het vergde hem veel energie en moeite om het toneel hem eigen te maken. Hij gaf wel aan dat hij een hele fijne tijd heeft gehad bij de vereniging.

Gezinsuitbreiding:
Sweis en Willemieke Ubels hopen hun tweede kindje te verwachten in februari.

Tijdens dit schrijven is Dinie van der Velde in spanning voor het feit dat ze voor de 1e keer overgrootmoeder mag worden. Haar kleizoon Geert en zijn vrouw verwachten hun 1e kindje.

Wintertoneeldatums:
De datums van het wintertoneel zijn al weer bekend. Het zijn de volgende datums: 5, 6 en 12 februari 2010. Half september zullen we beginnen met repeteren.

Jaarvergadering:
De jaarvergadering zal plaatsvinden op woensdag 23 september 2009. Officiële uitnodiging en agenda volgen nog.

De bbq:
Afgelopen woensdag 26 augustus was onze bbq weer. We waren dit keer te gast op “de Oetjesranch”. Iedereen kwam in country-style. Van een hoed tot een quad was men uitgedost. De pan werd aangestoken toen iedereen er was. Iedereen heeft genoten van het eten en het weer was uitstekend. Ook dit keer werd er weer gezegd; het is voor herhaling vatbaar!
Foto’s van die avond zijn te zien op onze website.
Bedankt Harm, Eef en Clarisse voor de organisatie, het was weer top!


 

 

Augustus 2009

Van onze gezellige BBQ is een foto serie gemaakt. Klik hier om ze te bekijken.

 

Nieuwsbrief 1        

 

17 januari 2009

Allereerst willen wij jullie een gezond en voorspoedig 2009 toewensen.

Mededelingen:
Op 1 oktober 2008 zijn de papieren bij de notaris ondertekend en de Toneelvereniging Irene is een feit.

Met een nieuw logo en een nieuwe site http://www.toneel-irene.nl/ ontworpen door Peter Bosma, gaan we nu verder.
Het bestuur bestaat uit:

Eenakter:
Op 21 november ’08 is de eenakter “Hallo, met wie?”opgevoerd. De avond stond in het teken van het laatste concert van de accordeon- en mandoline vereniging Irene. Helaas zien zij zich genoodzaakt, om de vereniging op te heffen. De avond was zeer geslaagd.

Wintertoneel:
De data van het wintertoneel zijn:
donderdag 26 februari, vrijdag 6 en zaterdag 7 maart.
Het stuk “Een beeld van een man”zal dan deze avonden ten tonele gebracht worden. De spelers zijn alweer druk bezig om zich de tekst eigen te maken.
Kaarten zijn te reserveren bij Sweis Ubels: tel. 03803769417
We zullen ook nog uitspelen en wel op 2 maart voor Maranatha, 13 maart voor Oranje vereniging Oldebroek en 20 maart voor de CNV  Wezep.
Voor het uitspelen zijn wij nog op zoek naar (liefst een dichte) aanhanger om coulissen en meubels te vervoeren.
Tijdens  onze eigen uitvoeringsavonden kunnen wij nog hulp gebruiken voor entree/kassa/lotenverkoop/ hand en spandiensten. Graag aanmelden bij Eef Boon, tel 038-3763442

Nieuwe Coulissen:
De toneelvereniging is blij te kunnen melden dat de nieuwe coulissen klaar zijn. Jan van Ommen heeft menig uurtje in de schuur vertoeft om ons van nieuwe coulissen te voorzien. In januari gaan we de coulissen uitproberen. Wij bedanken Jan voor zijn inzet en vakmanschap.

Huwelijk: Harm Boer en Geke Burgler zijn op 8 januari 2009 in het huwelijksbootje gestapt. Wij als toneelvereniging willen ze van harte feliciteren en ze veel gelukkige en gezonde jaren met elkaar toewensen.
Een aantal leden is op de receptie geweest en een cadeau namens de vereniging overhandigd.

Opheffingsvergadering 15 januari 2009 Accordeon- mandoline- en toneelvereniging Irene.
Tijdens deze vergadering is het voorstel tot ontbinding van de “oude”vereniging aangenomen.
Voor de oude coulissen had een toneellid belangstelling. Zijn er nog meer geïnteresseerden voor de oude coulissen of noodcoulissen?
Graag doorgeven aan een van de bestuursleden.

Kelder Bouwakker
Tegen een kleine vergoeding mogen wij blijven gebruik maken van de opslagruimte in de kelder. Hier ligt nog wat kleding gebruikt tijdens muziekuitvoeringen, achterdoeken etc. Wie wil ons helpen met uitzoeken/selecteren en opruimen van de toneelrekwisieten. Met 3 personen 1 dagdeel moet het lukken. Kunnen wij met een schone lei beginnen.
Verder moeten er ruimte gemaakt worden voor de nieuwe coulissen.
Aanmelden bij Ada van de Poll tel. 038-3764971.

(Terug naar hoofdpagina)